30. marras, 2017

Syksyn fiiliksiä by Miira

Hei kaikille lukijoille tasapuolisesti! 

Nyt olisi meikäläisen vuoro kirjotella Supermovestiimin blogiin. Marikan vinkistä ajattelin kertoa ensin lyhyesti itsestäni ja sitten vähän ensimmäisestä bikini fitness kilpailu kokemuksesta, dietistä yms. 

Olen lohjalainen 25 vuotias nuori nainen joka on aina pitänyt urheilusta ja liikunnasta. Harrastin nuorempana kilpauintia, mutta laji kuitenkin jäin teini -iän myötä. Olen harrastanut myöskin ratsastusta ja hevostalleilla käyntiä koko ikäni. Innostus salilla treenaamiseen syttyi muutama vuosi sitten kun osallistuin kuntokeskuksen järjestämään valmennusryhmään minkä tavoitteena oli kiinteyttää kroppaa. Valmennusryhmän jälkeen sain treeni rytmistä kiinni ja kun ruokavaliokin oli kunnossa alkoi haave kisalavoista nousta mieleen. 

Aloitin treenaamisen itsenäisesti sekä tutustuin nykyiseen valmentajaani Akiin, jonka kanssa aloitin tavoitteellisesti käymään salilla. 

 

ENSIMMÄISET KILPAILUT 

Viime tammikuussa päätin osallistua syksyn 2017 bikini fitness kilpailuihin. Yhdessä Akin kanssa aloimme suunnittelemaan kisa valmisteluja, koska Akilla ei ollut aiempaa kokemusta kisadietin teosta hän pyysi avukseen tuttua PT:tä Nataa avuksi. Nata oli kilpaillut itsekkin usemman kerran ja häneltä sainkin hurjasti vinkkejä kisoihin. 

Dietti alkoi toukokuussa ja sen oli määrä kestää 20 viikkoa syksyn karsointoihin asti syyskyyn loppuun. Koska Akilla eikä myöskään Natalla ollut omaa tiimiä alkoin tiimin metsästys, jota ei ollut helppo löytää. Onneksi monen mutkan kautta Marika otti minuun yhteyttä ja kysyin haluaisinko SupermovesFitnesstiimin edustajaksi. Olin onnesta sekaisin yhteydenoton jälkeen, koska pelkäsin jo etten voi osaa kilpailuihin, koska tiimi puuttui . Oli ihanaa päästä edustamaan pientä kasvavaa tiimiä ja olin taas askeleen lähempänä omaa unelmaa. 

Dietti sujui kokonaisuutena hyvin vaikkakin alussa tuntui, että hoidettavaa ja hankittavaa tuntui olevan todella paljon. Kun kaloreita lähdettiin tiputtamaan viikko viikolta ja aerobisia lisättiin kroppa alkoi pikkuhiljaa muokkautua. Tottakai kun ruokaa vähennettiin ja piti treenata paljon ja töissäkin käydä alkoi väsymys välillä painamaan ja huomasin pikkuhiljaa vaipuvani niin sanottuun "fitness" kuplaan dietin loppua kohden. Vaikka olin todella väsynyt välillä ja viihdyin omissa oloissa, jos se oli mahdollista olen kuitenkin sitä mieltä että tahdon voimalla ja oikealla asenteella pääsee pitkälle. Oli myös todella mukavaa huomata kuinka kannustavia ihmisiä ja kanssa treenaajia oli ympärillä. 

Poseeraus osoittautui ainakin itselle todella vaikeaksi ja onneksi löysinkin ihanan valmentajan joka jaksoi olla kannustava jokaisella treeni kerralla vaikka meinasin välillä luovuttaa koko homman suhteen. Poseerauksen treenaus opetti minulle paljon kehonhuollon tärkeydestä jonka myötä löysinkin joogan ja liikkuvuusharjoiteet salitreenien rinnalle. Kannustakin kaikkia panostamaan kehonhuoltoon! 

Kilpailu tilanne oli samaan aikaan todella jännittävää ja samalla todella mahtavaa ja nautinkin jokaisesta hetkestä lavalla ollessa! Se tuntui täysin omalta jutulta ja tajusin, että tätä haluan tehdä myös tulevaisuudessa. Tällä hetkellä haluan keskittyä palautumiseen ja kehittymiseen tulevaisuutta kohti enkä halua kiirehtiä seuraavien kisojen kanssa. Tulen varmasti myös tekemään tiettyjä asioita eritavalla ja panostamaan poseeraukseen todella paljon enemmän! 

Haluan vielä kannustaa kaikkia pitämään unelmistaan kiinni ja olkaa valmiit tekemään myös töitä niiden eteen! Koskaan ei tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan! Mukavaa syksyn jatkoa ja joulun odotusta kaikille! :)

 

Miira