31. touko, 2017

Fitness-mutsi lomailee Kreikassa

Invest in yourself, -mikä voisi olla parempi tapa viettää lomaa kuin panostaa omaan hyvinvointiin. Varsinkin pienen lapsen äitinä omat tarpeet jää aina toiselle sijalle, myös fitness- harrastus vaatii hieman enemmän, kun elämässä on itseään tärkeämpi pikkuihminen.

Jottei rakkaat ihmiset unohtuisi arjen kiireen keskellä, tekee todella hyvää lähteä lomalle vähän kauemmas tiskikonetta ja pyykkivuorta.

Vietin viikon loman Kreikassa Kosilla mieheni, lapseni ja äitini kanssa. Ensimmäinen kriteeri hotellilta oli lapsiystävällisyys ja sen jälkeen kuntosali. Kummatkin puitteet löytyivät Kosin keskustan tuntumasta ja loma onnistui loistavasti. Hotellimajoitukseen kuului monipuolinen aamiainen, josta sai kaiken tarvitseman.

Kuntosaliharjoittelun lisäksi päiväohjelmaan kuului leikkipuistoleikkejä ja kaupungissa kiertelyä nähtävyyksineen, välillä mukana oli omat eväät ja välillä lounastettiin ravintoloissa. Välipalana minulla oli riisikakkuja sekä saksanpähkinöitä ja kanamunia. Riisikakkuja ja kanamunia ostin paikallisesta kaupasta ja saksanpähkinät otin mukaan aamupalalta. Palautusjuoman otin tietysti kotoa mukaani, josta sain helposti tehtyä myös iltapalaa. Yleensä nautin iltapalan, hera isolaatti ja kanamunia,  pannukakku muodossa, mutta paistinpannu ei ollut ihan sopiva tarkoitukseen ja onnistuin polttamaan pannarit pohjaan. Totesin helpommaksi juoda palautusjuoman normaalimuodossa ja kanamunat keitettyinä. :D

Kreikasta saa kuitenkin helposti terveellistä ja hyvää ruokaa, tuore miekkakala nousi lempparilistan kärkeen. Miekkakala on erittäin lihaisaa ja vähärasvaista, muistuttaa lähinnä kanaa tai kalkkunaa, suosittelen.

Välillä päädyimme myös kokkailemaan huoneistossamme, josta löytyi kaikki ruoanlaittovälineet. Helpoin lounas/päivällinen syntyi riisi ja tonnikalamuhennoksesta. Kokkailu huoneistossa ei ollut lainkaan huono idea, sillä kaikesta ihanuudesta huolimatta hintataso on lähes sama kuin Suomessa.

Kreikan Kos sopii hyvin urheilijoille ja hyötyliikkujille, sillä luonto ja rauhallinen liikenne, mahdollistaa turvallisen lenkkeilyn. Saarella on myös pyöriä runsaasti vuokralla, joilla pääsee näppärästi tutustumaan ympäristöön. Tätäkin mahtavaa aktiviteettia tuli kokeiltua.

Hotellilta löytyi kuntosalin ja leikkipuiston lisäksi luonnollisesti uima-allas, jonne oli kiva pulahtaa virkistymään. Viileä vesi laittaa mukavasti nestekierron liikkeelle ja nopeuttaa palautumista harjoittelusta. Kuntosali ei aivan yltänyt Suomen salien treenipuitteiden tasolle, mutta kaikki ohjelmat sain tehtyä ja treenin tuntumaan siellä missä pitikin. J

Viikon päätteeksi otin tunnin rentouttavan hieronnan ja nukahdin hierontapöydälle, kuinkas muutenkaan. Kaiken kaikkiaan loma oli erittäin antoisa, ilmat oli loistavat ja aurinko helli meitä. Ihmiset olivat iloisia ja ystävällisiä, voiko lomalta enempää vaatia.

Akut ladattuina on hyvä suunnata töiden ja treenien pariin. -Invest in yourself.

t. Supermuija Veera