Blogi

29. kesä, 2017

Ciao bellas!! Näppäimistön takaa tämän postauksen osalta löytyy Emilia ja, koska esittäytymiseni vielä uupuu niin hoidetaanpas se tästä ensin alta pois! Olen siis 24-vuotias kasvatustieteen opiskelija Turusta ja aloitin SuperMoves Fitnessteamin urheilijana helmikuussa 2017. Lajitaustaa löytyy ratsastuksen puolelta n.18 vuoden ajalta ja salilla käynnin aloitin vuonna 2012. Tavoitteenani on kiivetä kisalavoille keväällä 2018, mikäli kroppa toimii odotetusti sekä vältyn suuremmilta sairastumisilta ja loukkaantumisilta. Sairastumiset ja/tai loukkaantumiset  kuuluvat varmasti usean urheilijan elämään, mutta oma valmennussuhteeni alkoi erittäin runsaalla määrällä sairastumisia, joten siksi tavoitteen siirtämistä syksyyn pidetään mahdollisena vaihtoehtona (eikä tämä tarkoita etteikö treenattaisi TÄYSILLÄ jo nyt!).  Sairastumisten taustalla oli mitä todennäköisimmin liian monen asian suorittaminen yhtä aikaa sekä silloisen työni luonne. Toimin siis lastentarhaopettajan määräaikaisena sijaisena pienten ryhmässä (=räkä lentää 24/7) aikavälillä elokuu 2016-toukokuu 2017, jonka aikana olin kutakuinkin seitsemän kertaa flunssassa. Lisäksi tein kasvatustieteen kandidaatin loppututkielmaa ja suoritin vielä muutamia uupuvia kursseja, jotta opintopisteet saatiin parsittua kasaan. Aloitin myös reippaana tyttönä valmennussuhteen helmikuussa...SITÄ STRESSIN MÄÄRÄÄ! Jos joku pohtii kannattaako fitness’’ura’’ aloittaa, kun on kokopäivätyössä, viimeistelee tutkintoaan ja muuttaa vielä toiselle paikkakunnalle samassa rytäkässä, niin en suosittele kovinkaan lämpimästi :D Itselläni ei ainakaan tämä yhtälö toiminut. Kroppa kun kestää vain tietyn määrän stressihormonia kerrallaan... Tässä tilanteessa pitää hyvin myös paikkaansa vanha sanonta ’’Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis’’. Palautumiselle on varattava oma aikansa! Muutoin homma stoppaa lyhyeen.
Valmentajanani toimii Saara ’’Marre’’ Ruotsalainen ja lavalle tulen tulevaisuudessa nousemaan bodyfitness alle 163cm- sarjassa. Tutustuin Marreen viime kesänä Suomen Fitnessurheilu Ry:n leirillä Vierumäellä. Sosiaalisen median kautta laitoin merkille Marren suorittavan virallista fitnessvalmentajan tutkintoa ja kysäisin josko hänestä olisi apua meikäläisen tapauksessa. Ja siitä se ajatus sitten lähti! Viime helmikuussa sovimme kisatavoitteista, treenimääristä ja ruokavaliosta. Muutoksia kuitenkin jouduttiin tekemään koko kevään ajan, kun kroppa ei tahtonut pelittää ja sairastumisia tuli niin, että juuri kun pääsi edellisen flunssan jäljiltä takaisin treeneihin kiinni, oli seuraava flunssa jo päällä. Tavoiteltu kolme treeniä viikossa ei siis toteutunut ja loppukevät vedettiinkin 1-jakoisella ohjelmalla sen mitä treenaamaan pystyi. Toukokuun tiimipäivä boostasi motivaatiota ja lisäsi varmuutta halusta kisata tulevaisuudessa, mutta koveneva aikataulu töissä, deadlinet opinnoissa sekä sairastelu pitivät huolen siitä, ettei kunnon treenejä vielä päästy aloittamaan.

 

Rankan kevään jälkeen pääsin ansaitusti tuulettamaan aivoja Nizzan aurinkorannoille. Pidennetyn viikonlopun verran nautin hyvistä keleistä,  maistuvista ruoista ja totaalisesta stressittömyydestä. Treenit ovat reissun jälkeen lähteneet kunnolla käyntiin ja alkukuusta otettiin käyttöön kolmijakoinen ohjelma, jolla porskutetaan tämä kuukausi menemään. Loman tarpeen huomasi hyvin ekoissa treeneissä reissun jälkeen - rauta alkoi liikkumaan ja tekniikat hioutuivat kerta heitolla ison askeleen eteenpäin!

C:\Users\Emilia\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\19225902_10155471536822899_6764210140895015036_n.jpg

C:\Users\Emilia\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\19399232_10155471537072899_3760085495307872281_n.jpg

 

Kesäkuun alkupuolella vedettiin Sali82:lla myös ekat yhteistreenit Marren treenattavien kesken eli mukana oli tiimin uusin vahvistus, Emma. Saatiin tytöille kunnon selkä(ja rinta)sauna ja koutsille hyvä mieli ;)

 

Viime viikolla pääsin ensimmäistä kertaa uusimman yhteistyökumppanimme Hanna Pihlajamaan käsittelyyn  (https://www.facebook.com/fysioterapeuttihanna/) . Hanna on fysioterapeutti, jolla on yli kymmenen vuoden kokemus tuki-ja liikuntaelimistön vaivojen hoidosta ja lukuisia erilaisia täydennyskoulutuksia takataskussaan. Allekirjoittanut ei meinannut pysyä pöksyissään kuullessaan uudesta, osaavasta yhteistyökumppanista, sillä hyvän hierojan löytäminen on melko haastavaa. Odotukset olivat korkealla enkä joutunut pettymään! Alkuun suoritettiin ryhtikartoitus, jonka jälkeen hierottiin selkä-ja rintalihakset. Lopuksi Hanna vielä näytti syviä vatsalihaksia vahvistavia harjoituksia sekä loistavia venytysliikkeitä mm.rintalihaksille.

 

Treenit senkun jatkuvat ja ensi viikolla kovennetaankin tahtia uuden treenijaon myötä. Ensi kuussa on tiedossa tiimin ensimmäinen leiri, joka järjestetään Lohjan Kisakalliossa. Luvassa kovia treenejä, Hannan tekemiä hoitoja sekä yleistä fitnesskuplahäröilyä ;) Stay tuned!

 

Emilia

 

31. touko, 2017

Invest in yourself, -mikä voisi olla parempi tapa viettää lomaa kuin panostaa omaan hyvinvointiin. Varsinkin pienen lapsen äitinä omat tarpeet jää aina toiselle sijalle, myös fitness- harrastus vaatii hieman enemmän, kun elämässä on itseään tärkeämpi pikkuihminen.

Jottei rakkaat ihmiset unohtuisi arjen kiireen keskellä, tekee todella hyvää lähteä lomalle vähän kauemmas tiskikonetta ja pyykkivuorta.

Vietin viikon loman Kreikassa Kosilla mieheni, lapseni ja äitini kanssa. Ensimmäinen kriteeri hotellilta oli lapsiystävällisyys ja sen jälkeen kuntosali. Kummatkin puitteet löytyivät Kosin keskustan tuntumasta ja loma onnistui loistavasti. Hotellimajoitukseen kuului monipuolinen aamiainen, josta sai kaiken tarvitseman.

Kuntosaliharjoittelun lisäksi päiväohjelmaan kuului leikkipuistoleikkejä ja kaupungissa kiertelyä nähtävyyksineen, välillä mukana oli omat eväät ja välillä lounastettiin ravintoloissa. Välipalana minulla oli riisikakkuja sekä saksanpähkinöitä ja kanamunia. Riisikakkuja ja kanamunia ostin paikallisesta kaupasta ja saksanpähkinät otin mukaan aamupalalta. Palautusjuoman otin tietysti kotoa mukaani, josta sain helposti tehtyä myös iltapalaa. Yleensä nautin iltapalan, hera isolaatti ja kanamunia,  pannukakku muodossa, mutta paistinpannu ei ollut ihan sopiva tarkoitukseen ja onnistuin polttamaan pannarit pohjaan. Totesin helpommaksi juoda palautusjuoman normaalimuodossa ja kanamunat keitettyinä. :D

Kreikasta saa kuitenkin helposti terveellistä ja hyvää ruokaa, tuore miekkakala nousi lempparilistan kärkeen. Miekkakala on erittäin lihaisaa ja vähärasvaista, muistuttaa lähinnä kanaa tai kalkkunaa, suosittelen.

Välillä päädyimme myös kokkailemaan huoneistossamme, josta löytyi kaikki ruoanlaittovälineet. Helpoin lounas/päivällinen syntyi riisi ja tonnikalamuhennoksesta. Kokkailu huoneistossa ei ollut lainkaan huono idea, sillä kaikesta ihanuudesta huolimatta hintataso on lähes sama kuin Suomessa.

Kreikan Kos sopii hyvin urheilijoille ja hyötyliikkujille, sillä luonto ja rauhallinen liikenne, mahdollistaa turvallisen lenkkeilyn. Saarella on myös pyöriä runsaasti vuokralla, joilla pääsee näppärästi tutustumaan ympäristöön. Tätäkin mahtavaa aktiviteettia tuli kokeiltua.

Hotellilta löytyi kuntosalin ja leikkipuiston lisäksi luonnollisesti uima-allas, jonne oli kiva pulahtaa virkistymään. Viileä vesi laittaa mukavasti nestekierron liikkeelle ja nopeuttaa palautumista harjoittelusta. Kuntosali ei aivan yltänyt Suomen salien treenipuitteiden tasolle, mutta kaikki ohjelmat sain tehtyä ja treenin tuntumaan siellä missä pitikin. J

Viikon päätteeksi otin tunnin rentouttavan hieronnan ja nukahdin hierontapöydälle, kuinkas muutenkaan. Kaiken kaikkiaan loma oli erittäin antoisa, ilmat oli loistavat ja aurinko helli meitä. Ihmiset olivat iloisia ja ystävällisiä, voiko lomalta enempää vaatia.

Akut ladattuina on hyvä suunnata töiden ja treenien pariin. -Invest in yourself.

t. Supermuija Veera

23. huhti, 2017

Veera aloitti huhtikuussa valmennuksen kohti Bikini Fitness -kisoja. Hän on ammatiltaan sairaanhoitaja, terveydenhoitaja, hieroja ja pienen pojan nuori äiti. Veera tekee myös esteettisiä hoitoja kuten täyteainehoitoja, meikkauksia ja mesoterapiaa, joten tästä tulee olemaan varmaan tulevaisuudessa hyötyä koko tiimille :) Olen erityisen inspiroitunut Veeran tinkimättömästä treeniasenteesta, reippaudesta ja positiivisuudesta. Upeat kasvot, hiukset, huulet ja esiintymistaito tekevät tästä avoimesta ja helposti lähestyttävästä neidosta täydellisen paketin tähän lajiin. Ensi kevään Fitness Classic on tällä hetkellä valmennuksen päätavoite ja teemme kaikkemme, että se tavoite saavutetaan. Tällä hetkellä ruokavalio on maltillisesti plussalla, koska Veera oli aiemmin syönyt aivan liian vähän, joten kaloreita pyritään pikkuhiljaa hilaamaan ylöspäin ja saamaan kehon adaptoitumaan niihin. Tiedämmehän, että vaikka olisi miten hyvä treeniohjelma, ei tuloksia tule ilman riittäviä rakennusaineita, joten Bon Appetit ja ääntä kohti!

 

26. helmi, 2017

Huhhei!

Alkuvuosi on kyllä mennyt aika haipakkaa, mutta on paljon saatu aikaiseksikin :) Tiimin sivut ovat saaneet kivasti sisältöä, ensimmäiset urheilijasopimukset on solmittu ja yhteistyökumppaneista ensimmäinen on julkaistu :) Tiimin vaatettajana toimii laadukas Casall, jolta tilasimme Marikan kanssa tiimin edustuskuteet viime viikolla. Nyt odotellaan että vermeet saadaan painatuksen kautta niskaan ja sitten ainakin itselleni koittaa erittäin jännittävät ajat; nimittäin elämäni ensimmäiset kuvaukset! Jää nähtäväksi, onko yksikään kuva käyttökelpoinen :D

Marikan kanssa olemme molemmat tahoillamme kehittäneet tiimin toimintoja ja suunnitelleet tiimille vuosikelloa, joka elää kilpailujen, lähinnä kultsan ja NFE:n mukaan. Vuosikelloon kuuluu sesongin mukaista harjoittelua, tiimipäiviä ja tiimipäivien teemoja. Yhteistyökumppani leirityksille on jo löytynyt, kyseinen kohde tosin paljastetaan myöhemmin ;)

Marika on aloittanut jo omiin kisoihinsa valmistautumisen, Marika kilpailee syksyllä NFE:ssä bikin fitness mastersissa. Pääset seuraamaan Marikan matkaa kohti kisoja aitopaikalta seuraamalla häntä ja SuperMoves Fitness Teamia Instagrammissa, @marikahillgren ja @supermovesfitnessteam.

Viime viikolla ei ollut kovinkaan hyvä lenkkeily sää ainakaan Turussa, toivotaan ensi viikolle parempaa säätä niin voi treenata täysipainoisesti myös ulkona!

<3:lla Marre

16. helmi, 2017

Lokakuussa 2016 onnistuin olemaan kerrankin oikeaan aikaan oikeassa paikassa, sillä olin matkannut Turusta Suomen urheiluopistoon Vierumäelle aloittaakseni reilun 20 muun innokkaan fitness-ihmisen kanssa ensimmäisenä koko maailmassa virallisen fitnessvalmentaja-koulutuksen.

Oikeassa paikassa oikeaan aikaan siksi, että samaan koulutukseen kanssani osallistui niin ikään turkulainen laji-ihminen, nimittäin Marika. Koko kurssi on täynnä huikeita tyyppejä, joihin on ollut ilo tutustua ja erityisesti minulle nuorena laji-ihmisenä on suunnaton etu siitä, että pääsen oppimaan kokeneemmilta laji-ihmisiltä. Marikan kanssa kuitenkin pääsimme tutustumaan ekstrahyvin, johtunee siitä että olemme molemmat turkulaisia fitness- JA koiraihmisiä.

Toisistamme tietämättä molemmilla muhi jo päässä ajatus omasta tiimistä ja haaveet ja unelmoinnit konkretisoituivat, kun taitoimme tammikuussa matkaa Vierumäelle - tällä kertaa yhdessä. Matkan aikana syntyi ajatus turkulaisesta fitness-tiimistä, jossa toiminta, valmennus ja kilpaieminen tapahtuu yhteisöllisesti tiimin tuella ja kannustuksen kautta. Kävi myös ilmi, että meillä on Marikan kanssa todella erilaiset urheilutaustat ja kun ne yhdistää, niin syntyy todella laaja kokemuspohja koko urheilun alalta - ja näin ollen myös hedelmällisen pohjan yhteiselle tiimille.

Tämä on lyhykäisyydessään SuperMoves Fitness Teamin syntytarina, seuraava tavoite on kasvattaa tiimiä ja saada ensimmäiset kilpailijat lavalle syksyllä 2017 :)

 

Marre